[OpenSIPS-Users] Error opening OpenSIPS's FIFO /tmp/opensips_fifo

Jerry Richards jerry.richards at teotech.com
Wed Feb 15 18:48:56 CET 2012

Hi Flavio,

I found I had two issues, so I am documenting it here so as to help others who might encounter this:

1) After executing the "service postgresql status" command, I found that the postgresql
     service was not running.  The contents of the /var/lib/pgsql/data/pg_log/postgresql-
     Wed.log file indicated a line of the /var/lib/pgsql/data/pg_hba.conf file was in error.
     So I fixed it such that the postgresql service started properly.
2) After resolving the first issue (above), I still was getting the same error when executing
     the "./opensipsctl moni" command.  So, as you suggested, I executed
     "tail /var/log/messages" and found that it needed the following line added to the
     end of the /var/lib/pgsql/data/pg_hba.conf file:
     host   opensips   opensips   trust

Now I no longer get that error.


From: users-bounces at lists.opensips.org [mailto:users-bounces at lists.opensips.org] On Behalf Of Flavio Goncalves
Sent: Tuesday, February 14, 2012 3:47 PM
To: OpenSIPS users mailling list
Subject: Re: [OpenSIPS-Users] Error opening OpenSIPS's FIFO /tmp/opensips_fifo

Hi Jerry, 

Check if the daemon is up using:

ps -ef |grep opensips. 

If were not up, check the syslog file 

tail /var/log/messages

Sometimes one start opensips, the screen shows the ip/names, but the daemon is not starting for some reason. 

Flavio E. Goncalves
CEO - SipPulse

On Tue, Feb 14, 2012 at 1:15 PM, Jerry Richards <jerry.richards at teotech.com> wrote:

I'm getting this error(s), but did not find a solution that works from the Email archives on the subject.  I'm using CentOS 5.7 and openSIPS 1.7.1.

ERROR: Error opening OpenSIPS's FIFO /tmp/opensips_fifo
ERROR: Make sure you have the line 'modparam("mi_fifo", "fifo_name", "/tmp/opensips_fifo")' in your config
ERROR: and also have loaded the mi_fifo module.

I verified these lines are in my opensips.cfg file:
modparam("mi_fifo", "fifo_name", "/tmp/opensips_fifo") modparam("mi_fifo", "fifo_mode", 0666)

I verified this line in my opensipsctlrc file:

I also verified there is no /tmp/opensips_fifo file or folder.  Can someone help?

Users mailing list
Users at lists.opensips.org

More information about the Users mailing list