[Users] Presence: nothing to retransmit ???

Eddie kisspepsi at 126.com
Tue Apr 3 09:58:54 CEST 2007

Hi all,
I am a new to openser. I am using openser-1.2.0-notls. I met a issue when I setup a presence server.
I use a UDP testing tool to send PUBLISH message :
PUBLISH sip:111 at sip.comverse.com SIP/2.0
To: <sip:111 at sip.comverse.com>
From: <sip:111 at sip.comverse.com>;tag=aa0e9e60
Via: SIP/2.0/UDP;branch=z9hG4bK-d87543-4f7005092661b51b-1--d87543-;rport
Call-ID: dd2288324976454c at UG9ja2V0X1BD
CSeq: 4444 PUBLISH
Contact: <sip:111 at>
Expires: 3600
Max-Forwards: 70
Content-Type: application/pidf+xml
Event: presence
Content-Length: 549
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<presence xmlns="urn:ietf:params:xml:ns:pidf" xmlns:rpid="urn:ietf:params:xml:ns:pidf:rpid" xmlns:dm="urn:ietf:params:xml:ns:pidf:data-model" xmlns:op="urn:oma:params:xml:ns:pidf:oma-pres" xmlns:xsi="<A href="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instan">http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instan</A><BR>    <tuple id="t0001"><BR>        <status><BR>            <basic>open</basic><BR>        </status><BR>        <op:overriding-willingness><BR>            <op:basic>open</op:basic><BR>        </op:overriding-willingness><BR>    </tuple><BR></presence></DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV>but no 200 OK return back from the server. and I set debug level to 7, the log is as followed: </DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV>4(5485)  method:  <PUBLISH><BR> 4(5485)  uri:     <sip:111 at sip.comverse.com><BR> 4(5485)  version: <SIP/2.0><BR> 4(5485) parse_headers: flags=2<BR> 4(5485) DEBUG:parse_to:end of header reached, state=10<BR> 4(5485) DBUG:parse_to: display={}, ruri={sip:111 at sip.comverse.com}<BR> 4(5485) DEBUG: get_hdr_field: <To> [28]; uri=[sip:111 at sip.comverse.com]<BR> 4(5485) DEBUG: to body [<sip:111 at sip.comverse.com><BR><BR> 4(5485) Found param type 232, <branch> = <z9hG4bK-d87543-4f7005092661b51b-1--d87543->; state=6<BR> 4(5485) Found param type 235, <rport> = <n/a>; state=17<BR> 4(5485) end of header reached, state=5<BR> 4(5485) parse_headers: Via found, flags=2<BR> 4(5485) parse_headers: this is the first via<BR> 4(5485) After parse_msg...<BR> 4(5485) preparing to run routing scripts...<BR> 4(5485) parse_headers: flags=100<BR> 4(5485) get_hdr_field: cseq <CSeq>: <4445> <PUBLISH><BR> 4(5485) DEBUG:maxfwd:is_maxfwd_present: value = 70<BR> 4(5485) DEBUG: add_param: tag=aa0e9e60<BR> 4(5485) DEBUG:parse_to:end of header reached, state=29<BR> 4(5485) DBUG:parse_to: display={}, ruri={sip:111 at sip.comverse.com}<BR> 4(5485) parse_headers: flags=200<BR> 4(5485) DEBUG: get_hdr_body : content_length=549<BR> 4(5485) found end of header<BR> 4(5485) find_first_route: No Route headers found<BR> 4(5485) loose_route: There is no Route HF<BR> 4(5485) grep_sock_info - checking if host==us: 16==12 &&  [sip.comverse.com] == []<BR> 4(5485) grep_sock_info - checking if port 5060 matches port 5060<BR> 4(5485) grep_sock_info - checking if host==us: 16==12 &&  [sip.comverse.com] == []<BR> 4(5485) grep_sock_info - checking if port 5060 matches port 5060<BR> 4(5485) DEBUG: t_newtran:  T on entrance=0xffffffff<BR> 4(5485) parse_headers: flags=ffffffffffffffff<BR> 4(5485) parse_headers: flags=78<BR> 4(5485) t_lookup_request: start searching: hash=29736, isACK=0<BR> 4(5485) DEBUG: RFC3261 transaction matched, tid=-d87543-4f7005092661b51b-1--d87543-<BR> 4(5485) DEBUG:tm:REF_UNSAFE: after is 1<BR> 4(5485) DEBUG: t_lookup_request: transaction found (T=0xb6148f48)<BR> 4(5485) DEBUG:tm:t_retransmit_reply: nothing to retransmit<BR> 4(5485) DEBUG:tm:UNREF_UNSAFE: after is 0<BR> 4(5485) DEBUG:destroy_avp_list: destroying list (nil)<BR> 4(5485) receive_msg: cleaning up<BR> 5(5488) PRESENCE: msg_watchers_clean:cleaning pending subscriptions<BR> 5(5488) PRESENCE: msg_active_watchers_clean:cleaning expired watcher information<BR> 5(5488) PRESENCE:msg_presentity_clean:cleaning expired presentity information</DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV>I am confused about the issue, and I am not sure whether it is caused by configuration files or mysql database.</DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV>Please help me. Thanks so much !</DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV> </DIV>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.kamailio.org/pipermail/users/attachments/20070403/13571c2b/attachment.htm 

More information about the Users mailing list